2011. március 22., kedd

Timi ül a földön

Megérezte az ízét az ülésnek Timi. Hétvégén 10-15 percet ült a földön, egyedül, el is jöttem mögüle, sőt még elé raktam játékot is, és nyúlt érte!!! Istenem, de boldog voltam! Talptámasszal ült, keze elől támaszkodott. Egyre gyönyörűbben fogsz ülni, köszönöm Timi, és mindenkinek, aki ebben minket segít!
Sőt, négykézlábra is egyre szebben húzza fel magát, bár még kis segítséggel, de egyre-egyre jobb. Ha a kezét támasztom, a lábát húzza, ha a lábát fogom, akkor feltámaszkodik. A héten sikerült úgy mászni pár lépést, hogy a kezét is majdnem ő rakta egyedül, csak kicsit segítettem, és a lábát pedig teljesen egyedül hozta, és még az ütem is jó volt. Érzem, hogy nagyon közeledünk a mászáshoz, meg lesz, Timi!
És olyan okos, abszolút mindent ért, mindenre reagál, már a virágnyelvet is kezdi felfedezni, úgyhogy nincs több titkolózás előtte... :-) Ennek örülünk! Már csak azért szeretnék rád szólni Timikém, hogy ne nyúlkálj a konnektorba! És óvatosan ugorj le a csúszda tetejéről, és a kerítésről, vagy legalábbis páros lábra érkezz! :-) Egyre több szót próbál utánozni, első szótaggal. Ez is szuper! Kérlek, ettől a folyton hörgős náthától próbálj meg megszabadulni...

2011. március 16., szerda

Március 15 néptánc + óriási felismerés

Március 15-n Kinga és Botond felléptek Százhalombattán a néptánc csoporttal. Rendkívül színvonolas előadás volt, a teljes szabadságharcot előadták néptáncolva, a győzelmen át a megtorlásig, a kivégzésekig, míg végül jöttek a gyerekek, akikben MINDEN tovább él... És a végén elhangzott a Himnusz és a Szózat mellett a Nemzeti dal (énekelve). És én azt szinte könnyeztem. Valami felcsillant bennem, hogy ez rólunk, a kis családunkról, Timiről és rólam szól. Nem akarom kisajátítani, hiszen egyik legszebb nemzeti dalunk, de sok része új értelmet nyert kis családom szemszögéből is.

Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk, vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok! -

Talpra Timi...
Haza = Isten
Az élet szép, fel kell ismerni, hogy nagyon jól élünk, boldogságban, mert ráléptünt arra az útra, ami boldoggá tesz bennünket. (és el kell, hogy mondjam, hogy a lelkünk sokkal jobb Timi születése óta - szerintem)

Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete.

Rólam szól. Kicsit meg kell halni, hogy a tiszta becsületünket visszakapjuk, meg kell feszülni, hogy hazataláljunk.

Fényesebb a láncnál a kard,
Jobban ékesíti a kart,
És mi mégis láncot hordunk!
Ide veled, régi kardunk!


Lánc = pénz, régi élet, követelményrendszerben meghatározott sodródás
Kard = lelkem, gyermekkori lélek

A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

A régi rabságnak nemet mondunk, és a magyarok (nem keleti és nem nyugati) Istenének igent mondunk! Azaz minden népnek megvan a maga kultúrája, a Teremtő is úgy teremtett meg mindent, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt. Itt, nekünk mindenünk meg van, csak körbe kell nézni, nem kell a jó gyógymódokért messzire menni, sem Amerikába, sem Kínába. Az ősi magyar gyógymódokat, a magyarok által meghonosított gyógymódokat kell alkalmaznunk, mert a mi génjeink erre vannak kódolva. Egybecseng azzal is, hogy a Dévény és a csontkovácsolás az, ami jó nekünk.


Néptáncról:


Timi újra egyedül ül

Március közepén Timi újra egyedül ült, kb 2 percig. Készült egy fénykép is, de a vakutól megijedt, és már nem úgy ült aztán. De az emlék hozzá megvan. A mászós képét is sokszor mutatjuk neki, hogy milyen büszkék vagyunk, és úgy örül neki. Jut eszembe, csináltattam egy hosszú keskeny tükröt, melyet a falra lentre szereltünk, és úgy imádja nézni magát benne ahogy mászik (mászunk), hogy teljesen odavan magától, szerintem figyeli a mozdulatait, ez jó ötlet volt.

Timi egyedül ül

Voltunk kirándulni is a hosszú szünetben, Pilisben, a Zsivány-sziklánál. Kb 10-12 km-t mentünk, csodálatos idő volt.

Szabó Éva

Úgy gondolom, hogy ez az út kellett nekünk, most érzem, hogy Timi nagyot ugrik a fejlődésben. Sokfelé pazaroltuk az energiánkat korábban, de nekünk jelenleg ezt az utat kell járni. Dankuliné Edit és Szabó Éva szuper jók, őket látogatjuk hetente többször, sokat adnak nekünk, köszönjük! Most úgy gondolom, hogy Edit miután kilazította Timit, az inakat, izmokat helyreigazítja, utána jól jön a csontkovácsolás. Hétfőn mindkettőre megyünk, (és gyógypedagógiára is) és nemhogy fáradt lenne, de este még szuper jól húzza fel a lábát Timi négykézlábba kis segítséggel. Ezt a sorrendet próbálom tartani.

Szellemműtét

Március 4-n, pénteken voltam a 2.szellemműtéten Tamásnál. Nem írom le itt mi volt, mert nagyon személyes, de felejthetetlen élmény a számomra. A végén egy szó jutott eszembe: hazatalálás. Aki érti, annak ez mindent elmond. Kerestem az utat a hogyanra. Hogyan valósítsam meg, hogy Timi megtanuljon mindent, mint a tesói. Kezdem érteni, azt hiszem. A Teremtő mindent elrendez, és minden úgy lesz, ahogy lennie kell. Nekem meg még sokat kell fejlődnöm... :-) Pl.: meg kell tanulnom a képalkotás tudományát, hallgatni jobban a szívemre és nem az eszemre, megtanulni kérni, és bízni, bízni, bízni (többek között).