2011. március 16., szerda

Március 15 néptánc + óriási felismerés

Március 15-n Kinga és Botond felléptek Százhalombattán a néptánc csoporttal. Rendkívül színvonolas előadás volt, a teljes szabadságharcot előadták néptáncolva, a győzelmen át a megtorlásig, a kivégzésekig, míg végül jöttek a gyerekek, akikben MINDEN tovább él... És a végén elhangzott a Himnusz és a Szózat mellett a Nemzeti dal (énekelve). És én azt szinte könnyeztem. Valami felcsillant bennem, hogy ez rólunk, a kis családunkról, Timiről és rólam szól. Nem akarom kisajátítani, hiszen egyik legszebb nemzeti dalunk, de sok része új értelmet nyert kis családom szemszögéből is.

Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk, vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok! -

Talpra Timi...
Haza = Isten
Az élet szép, fel kell ismerni, hogy nagyon jól élünk, boldogságban, mert ráléptünt arra az útra, ami boldoggá tesz bennünket. (és el kell, hogy mondjam, hogy a lelkünk sokkal jobb Timi születése óta - szerintem)

Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete.

Rólam szól. Kicsit meg kell halni, hogy a tiszta becsületünket visszakapjuk, meg kell feszülni, hogy hazataláljunk.

Fényesebb a láncnál a kard,
Jobban ékesíti a kart,
És mi mégis láncot hordunk!
Ide veled, régi kardunk!


Lánc = pénz, régi élet, követelményrendszerben meghatározott sodródás
Kard = lelkem, gyermekkori lélek

A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

A régi rabságnak nemet mondunk, és a magyarok (nem keleti és nem nyugati) Istenének igent mondunk! Azaz minden népnek megvan a maga kultúrája, a Teremtő is úgy teremtett meg mindent, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt. Itt, nekünk mindenünk meg van, csak körbe kell nézni, nem kell a jó gyógymódokért messzire menni, sem Amerikába, sem Kínába. Az ősi magyar gyógymódokat, a magyarok által meghonosított gyógymódokat kell alkalmaznunk, mert a mi génjeink erre vannak kódolva. Egybecseng azzal is, hogy a Dévény és a csontkovácsolás az, ami jó nekünk.


Néptáncról:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése